Bilgi Edinme
Bilgi Edinme
ÇOK OKUNANLAR
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kalkınma Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Kalkınma Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
02 Mayıs 2011 Pazartesi Saat 18:06
Diyarbakir-Batman-Siirt Kalkınma Projesi (İFAD) tanıtım toplantısı Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi EKER ve Maliye Bakanı Mehmet ŞIMŞEK’in katılımları ile gerçekleştirildi

Güneydoğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Vali Gökhan Aydıner Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda proje hedefleri ve köylerin altyapısını geliştirmek için yapılan çalışmalar slayt gösteri eşliğinde gösterildi.
           Toplantıda bir konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu projenin bölge açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Bakan Şimşek, "Ben bu projeyi çok anlamlı buluyorum. Şuan itibariyle Diyarbakır-Batman ve Siirt'te uygulanıyor. Tabii ki bunun geliştirilmesi lazım. Tarım Bakanı son yıllarda özellikle bu tarımsal havza projeleri ile nerede ne üretileceğini iyi analiz edip çalışmalarını bu doğrultuda yürütmektedir. Bu türden programlar Türkiye tarımını çok ciddi bir şekilde ayağa kaldıracak ve köylümüzü gerçek anlamda çiftçi konumuna getirecektir.” dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise üç yıldır uygulanan bu projeyi ilk defa tanıttıklarını söyledi. Eker, Bu gün tanıtımını yaptığımız proje ile birlikte 500 köye altyapı çalışmaları yapılmıştır. Bu kapsamda Siirt ilinde 3 köyde doğal arıtmalı kanalizasyon sisteminin kurulduğunu, Kurtalan İlçesi Beykent köyünde içme suyu deposu yapıldığını ve bu sayede köylülerin temiz su ile tanıştığını, katkı hibeleri kapsamında Zivzik narı yetiştiriciliği konusunda 29 çiftçiye destek verildiğini, 11 ayrı köyde 15 adet örnek meyve bahçelerinin kurulduğunu, 2 adet soğuk hava deposunun yapıldığını ayrıca çiftçilerin eğitimine yönelik olarakda Yalova,Antalya ve Gaziantep illerinde 90 adet çiftçinin katılımı ile eğitimler düzenlendiğini dile getirmiştir. Ayrıca bu güne kadar bu proje kapsamında çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu gün itibariyle projeye harcanan paranın yaklaşık 17.5 milyon lira olduğunu, bu yıl içerisinde de yaklaşık 10 milyon dolar civarında bir para harcanacak  projenin 2012 yılında tamamlanmış olacağını söylemiştir.
             Toplantının sonunda Siirt Zivzik Narı Üreticileri Birliği Başkanı Seyfettin ONĞULU’NUN Siirt Organize Sanayi bölgesinde yapmış olduğu soğuk hava deposu için hibe edilen paranın temsili çeki verildi.

Bu yazı toplam 659 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Makaleler

ARŞİVDE ARA
Anket
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Çok iyi olmuş
Orta Derecede
Başarılı Değil
space