2011 YILI İLKBAHAR DÖNEMİ FISTIK FİDANI, TEL ÖRGÜ VE DEMİR DİKME DAĞITIMLARI BAŞLIYOR

Siirt Fıstığı Modeli Projesi kapsamında Kırsal alanda fakir ailelere alternatif gelir kaynağı oluşturmak, köylerden göçü azaltmak, köylere geri dönüşleri teşvik etmek ve erozyonla mücadeleyi sağlamak amacıyla; Merkez, Aydınlar, Eruh, Baykan, Kurtalan, Şirvan, Pervari ilçelerine bu kapsamda Siirt Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafınca alınmış olan 149.500 metre galvanizli tel örgü , 29.900 adet demir dikme , 149.500 adet tüplü fıstık fidanından İlçelerimize tahsis edilen miktarlar doğrultusunda dağıtımları yapılacaktır
Dağıtım ve Proje uygulaması aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır.
• Başvuru ve tespitler hemen başlatılacaktır.
• Kurulacak fıstık bahçeleri kapama şeklinde ve en az 10 dekar olacaktır.
• 10 dekar’dan daha düşük bitişik parseller, birleştirilip 10 dekar’a tamamlandığı takdirde destekleme kapsamına alınacaktır.
• Yeni tesis edilecek bahçelere, desteklemeler yapılacaktır.
• Faydalanıcılardan Tapu, Ç.K.S belgesi veya arazinin aidiyetini gösteren belge istenecektir.
• Tespitler Merkez ilçede İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğünce, İlçelerde de Kaymakamlıklarca yapılacaktır.
• Tel, demir dikme ve fidanlar İl Merkezinde teslim edilecektir.
• Dağıtım Merkez ilçede İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğünce, İlçelerde Kaymakamlıklarca yapılacaktır.
• Her bir faydalanıcı için bir dosya açılacak o dosyada; Başvuranın dilekçesi, arazinin aidiyetini gösterir belge, arazi tespit tutanağı, verilen desteklerin başka amaçla kullanımını önleyecek sözleşme, İl ve İlçe Müdürlüklerince verilen uygunluk onayı belgesi, katkı payının yatırıldığına dair belge bulunacaktır.
• Orman, hazine, mera ve baraj sahalarında kalan araziler destekleme kapsamına alınmayacaktır.
• Faydalanıcılardan % 20 oranında katkı payı alınacaktır. katkı payları Siirt Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Vakıflar Bankası Siirt Şubesi Hesap No: İBAN : TR 270001500158007296488933 nolu hesabına yatırılacak, dekont dosyada muhafaza edilecektir.
• % 20 katkı payı: Bir Adet Tüplü Fıstık Fidanı İçin 0.16 TL, 1 Metre Tel Örgü için 0.71 TL, Bir Adet Demir Dikme için 1.42 TL Çiftçi katkısı alınacaktır.
• Bir Dekar araziye ortalama 25 adet fıstık fidan, 25 metre tel örgü ve 5 adet demir dikme verilecektir
• Projelerin uygulaması ve teknik kontrolü Tarım İl ve İlçe Müdürlüğünce yapılacaktır.
• Projenin uygulaması ve yapılan katkılarla ilgili İlçe Kaymakamlıkları projenin uygulamaya konulmasından itibaren 15 günde bir rapor düzenleyip, proje ile ilgili tabela asılacak, afiş ve fotoğraflar rapora eklenerek gönderilecektir.
• Projenin uygulanması ile ilgili eğitim, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerince verilecektir.
• Şehit ve Gazi ailelerine, Fıstık Üretici Birliği üyelerine, Müştereken tesis yapacaklara ilk defa tesis kuracaklara, İl veya İlçe Müdürlüğüne yapılan müracaat sırasına göre öncelik tanınacaktır. Değerlendirme bu sırayla yapılacaktır.
Siirt fıstığı projesi yukarıdaki esaslar dâhilinde yürütülecektir

Bu yazı toplam 1438 defa okundu.