Bilgi Edinme
Bilgi Edinme
ÇOK OKUNANLAR
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Et Sektörüne Yoğun Denetim
Et Sektörüne Yoğun Denetim
12 Kasım 2010 Cuma Saat 12:27
Siirt kent merkezinde faaliyet gösteren marketlerde aralıksız denetim ve kontroller yapılmaktadır.

Et ve et ürünleri konusunda son dönemde kamuoyunda yer alan haberlerin artması üzerine , Gıda Kontrolörlerimiz tarafından Siirt kent merkezinde faaliyet gösteren marketlerde aralıksız denetim ve kontroller yapılmaktadır.

Et satışında en büyük sıkıntı hazır kıyma da bulunmaktadır.Bilindiği üzere kıyma şeklinde satışa sunulan et ürünlerinde mikroorganizma üremesinin ve enzimatik reaksiyonların kısa zaman içerisinde insan sağlığını tehdit edecek düzeye ulaştığı bilimsel araştırma ve bulgularla kanıtlandığından  ivedilikle tüketilmesi ve sıhhi şartlarda satışa sunulması çok büyük önem arz etmektedir. Pek çok tüketici daha pratik bulduğundan ve bu konuda yeterli bilgisi olmadığı için hazır kıyma talep edebilmekte ve bazı  işletmeler yasak olmasına rağmen hazır kıyma satışına devam etmektedirler. Bütün bunlardan dolayı hazır kıyma denetimi bakanlığımız tarafından sıkı bir takvime bağlanarak  et sektöründe bu uygulama bitirilmeye çalışılmaktadır

Bu itibarla  Müdürlüğümüz Kontrol Şube’si bünyesinde görev yapan gıda denetçilerimizce il genelinde hazır kıyma satışına ilişkin yoğun ve detaylı denetim ve kontrol uygulaması yapılmış ve mevzuata aykırı hareket ettiği belirlenen 2 (iki) işletmeye idari para cezası verilmiştir.Konu ile alakalı denetim ve kontroller eylül ve ekim ayı boyunca da aynı kararlılıkla aralıksız sürdürülecektir. 

Bu yazı toplam 672 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Makaleler

ARŞİVDE ARA
Anket
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Çok iyi olmuş
Orta Derecede
Başarılı Değil
space