Bilgi Edinme
Bilgi Edinme
ÇOK OKUNANLAR
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakır Batman Siirt Kalkınma Projesi İfad
Diyarbakır Batman Siirt Kalkınma Projesi İfad
16 Ocak 2011 Pazar Saat 15:09
...

DİYARBAKIR-BATMAN-SİİRT  KALKINMA PROJESİ
(IFAD )

1 - ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Merkez Doluharman köyü , Aydınlar İlçesi İkizbağlar köyü ve Kurtalan İlçesi Beykent köyünde doğal arıtmalı kanalizasyon sistemi kuruldu.

Yaz aylarında içme suyu sıkıntısı çeken Kurtalan ilçesi Beykent köyündeki vatandaşların su sıkıntısını gidermek ve daha sağlıklı bir şekilde su ihtiyaçlarını gidermek amacıyla DBSK projesi kapsamında bir içme suyu deposu yapıldı. 

2 - DEMONSTRASYONLAR

Şirvan İlçesi Kesmetaş , Oya ile Eruh İlçesi Dikboğaz köyülerinde 3 Çiftçiye her birine  10 dekar alanda olmak üzere ihatası , damlama sulama sistemi ve fidanları DBSK projesi tarafından karşılanarak modern  yarı bodur elma bahçeleri kurulmuştur.

3 - FUAR ÇALIŞMALARI

FRESH ANTALYA FUARI

DBSK projesi kapsamında 18-20 Mart tarihleri arasında gerçekleşen 4. Uluslar arası Meyve, sebze, lojistik ve teknoloji fuarında İlimizin önemli ürünleri olan Zivzik narı ve Siirt fıstığı tanıtımı amacıyla Fresh Antalya Fuarında  tanıtım standı kurulmuştur.

4 - HİBE ÇALIŞMALARI

Hibe Programı kapsamında 2 adet nar soğuk hava deposu kurulması kabul edildi. Proje uygulama aşamasındadır.

Zivzik narı yatırım planı İFAD tarafından onaylandı. 24 adet proje hibe tutarı; 102.204,00 TL çiftçilere dağıtıldı. 5 adet başvuru için işlemler devam etmektedir.

* Küçükbaş hayvancılık stratejik planı teklif edildi. Onay bekleniyor. (ağıl ekipmanları, süt sağım  üniteleri, örnek alım v.s.)

* Kurtalan İlçesi Saipbeyli köyünde sulama göleti ve Uluköy’ de hayvan içme suyu göleti için proje yapımı tamamlandı. İhale süreci devam etmektedir.

* Kurtalan İlçesi Beykent köyünde içme suyu deposu yapımı tamamlandı.

5 - ÇİFTÇİ EĞİTİM ÇALIŞMALARI

FISTIK AŞILAMA VE BUDAMA EĞİTİMİ

DBSK projesi kapsamında 8 -10 haziran 2010 tarihleri arasında Gaziantep fıstık araştırma enstitüsü müdürlüğünde çiftçi ve teknik elemanlara yönelik olarak meyvecilikte aşılama konulu eğitim programı düzenlenmiştir. Eğitime katılan teknik eleman ve çiftçilere eğitim sonunda katılım belgesi verilmiştir.

NAR YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ

DBSK projesi kapsamında 4-6 Ağustos tarihleri arası Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde Teknik elemanlar ve Çiftçilere yönelik olarak Nar yetiştiriciliği konulu eğitim programı düzenlenmiştir.Eğitime katılan teknik eleman ve çiftçilere eğitim sonunda katılım belgesi verilmiştir.

Bu yazı toplam 1060 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Makaleler

ARŞİVDE ARA
Anket
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?
Çok iyi olmuş
Orta Derecede
Başarılı Değil
space