...
2008 YILINDA GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI İLE YAPILAN ÇALIŞMALAR
EKİNDÜZÜ VE ÇEVRE KÖYLERİ ENTEGRE KIRSAL KALKINMA PROJESİ
1 - PERVARİ İLÇESİ EKİNDÜZÜ KÖYÜ SULAMA PROJESİ

2008 yılında yapımı tamamlanan sulama projesi ile 7km uzaklıktaki su kaynağından su havzasına su iletim hattı döşendi ve 2 adet 500 tonluk biriktirme havuzu yapımı gerçekleştirildi.

EKİNDÜZÜ KÖYÜ SULAMA TESİSİ
2 - TAŞDİBEK, TUZCULAR VE YENİAYDIN KÖYLERİ SULAMA PROJESİ
TUZCULAR SULAMA TESİSİ
Taşdibek köyünde daha önce kullanılan toprak kanal kapalı sistem boru hattı ile yenilenmiştir. Yeniaydın ve Tuzcular köylerinde su alma yapısı tesis edildi ve kapalı sistem su iletim hattı ile sulama havzasına su aktarımı gerçekleştirildi.
YENİAYDIN SULAMA TESİSİ
3- HAYVAN İÇME SUYU GÖLETİ PROJESİ
Ekindüzü, Çat, Taşdibek, Tuzcular ve Yeniaydın köylerinde birer adet hayvan içme suyu göleti yapımı gerçekleştirilmiştir.
ÇAT KÖYÜ HAYVAN İÇME SUYU GÖLETİ
4- HAYVANCILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ
Pervari ilçesi Yeniaydın köyünde hayvancılığı geliştirmek amacıyla hayvanların otlak olarak kullandıkları alanda hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak için sıvat yapımı gerçekleştirilmiştir.
YENİAYDIN KÖYÜ SIVAT YAPIMI
SULAMA DIŞI ALANLARDA HALKIN GELİR DÜZEYİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ
1 - ŞİRVAN İLÇESİ DİŞLİNAR KÖYÜ “ZİVZİK NARINI GELİŞTİRME PROJESİ
Şirvan ilçesi Dişlinar köyünde Zivzik narı üretim alanlarını arttırmak amacıyla Botan nehrinden 600 metre irtifa noktasına pompaj sistemiyle 3 adet biriktirme havuzundan oluşan proje tamamlanmıştır.
DİŞLİNAR KÖYÜ SULAMA TESİSİ
2-ORGANİK ARILI KOVAN DAĞITIM PROJESİ
Organik tarımın geliştirilmesi amacıyla Siirt ili Arı Yetiştiricileri Birliği üyelerinden 20 adet arı yetiştiricisine 857 adet organik arılı kovan ve Siirt ili Pervari İlçesi Organik Tarım Derneği üyelerinden 16 üreticiye 174 adet organik arılı kovan olmak üzere toplam 36 üreticiye 1031 adet organik arılı kovan verilmiştir.
ORGANİK ARILI KOVAN DAĞITIMI
2009 YILINDA GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI İLE YAPILAN PROJELER
1- TARLA İÇİ GELİŞTİRME PROJESİ
Ekindüzü,Tuzcular ve Yeniaydın köylerinde 2008 yılınta yaımı tamamlanan sulama projesinin devamı olarak tarla içi geliştirme projesi (Damla Sulama) tamamlandı
2- BOŞ KOVAN PROJESİ
Arı yetiştiriciliği birliği ile ortaklaşa yürütülen proje ile 4744 Adet boş kovan birlik üyelerine dağıtılmıştır.
3- HAYVANCILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ
Pervari ilçesi Ekindüzü köyünde havza projesi kapsamında 1 adet Hayvan İçme Suyu Göleti yaptırılmıştır.
EKİNDÜZÜ HAYVAN İÇME SUYU GÖLETİ
4- TUZCULUĞU GELİŞTİRME PROJESİ
Pervari İlçesi Tuzcular köyünde Tuz geliştirme projesi kapsamında 1 adet tuz öğütme, paketleme makinesi alındı.
TUZCULAR KÖYÜ TUZ ÜRETİM TESİSLERİ
2010 YILINDA GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI İLE YAPILAN PROJELER
1- ZİVZİK NARI GELİŞTİRME PROJESİ :
Şirvan İlçesi Dişlinar köyü “Zivzik Narını Geliştirme Projesi” kapsamında üretim alanlarını arttırmak amacıyla Botan nehrinden 600 metre irtifa noktasına pompaj sistemiyle 3 adet biriktirme havuzundan oluşan proje tamamlanmıştır.
2- ANA ARI DAĞITIM PROJESİ :
Siirt ili Arı Yetiştiricileri birliği üyelerine yönelik Ana arı Dağıtım Projesi kapsamında 5600 adet Kafkas ırkı ana arı dağıtım işi yapılmıştır.
3- BOŞ KOVAN DAĞITIM PROJESİ :
Siirt ili Arı Yetiştiricileri birliği üyelerine yönelik Boş kovan dağıtım projesi kapsamında 12.000 adet boş kovan dağıtım işi tamamlanmıştır..
4- YÜKSEK TERBİYE SİSTEMLİ BAĞCILIK PROJESİ :
Yüksek terbiyeli bağcılık projesi Eruh Dikboğaz, Kurtalan İlçesi Gökdoğan, Saipbeyli, Taşoluk ve Pervari Güleçler,köyünde yüksek terbiyeli bağ tesisi kurma işlemleri devam etmektedir.
5- CEVİZ ÜRETİM PROJESİ :
Ceviz üretim Projesi kapsamında Eruh İlçesi Dikboğaz köyünde ceviz bahçesi kurma işi tamamlanmıştır.
6- CEVİZ ÜRETİM PROJESİ :
Ceviz üretim Projesi kapsamında Şirvan İlçesi İncekaya köyünde ceviz bahçesi tesisi kurulmuştur.
7- BADEM YETİŞTİRİCİLİĞİNİ GELİŞTİRME PROJESİ :
Badem yetiştiriciliğini geliştirme projesi kapsamında Şirvan İlçesi İncekaya köyünde badem bahçesi tesisi kurulmuştur.
8- SULAMA PROJESİ
Pervari ilçesi Taşdibek köyü ve Tuzcular köyüne ait 2 mezraya su iletim hattı yapım işi projesi tamamlanmış olup ihale aşamasındadır.
9- HAYVAN İÇME SUYU GÖLETİ YAPIM İŞİ
Pervari ilçesi Çat Köyüne 1 adet hayvan içme suyu göleti yapım işi projesi tamamlanmış olup ihale aşamasındadır.
10- TUZ GELİŞTİRME PROJESİ
Tuzculuğu Geliştirme Projesi kapsamında Pervari İlçesi Tuzcular köyünde Tuz geliştirme projesi kapsamında 1 adet tuz öğütme, paketleme makinesi alım işi ve Biriktirme havuzu yapım işi tamamlanmıştır.
Bu yazı toplam 992 defa okundu.